top of page

Biografi

Kim är den förste och ende med masterexamen i folkmusik på blockflöjt från Kungl. Musikhögskolan! Han skapade stor uppståndelse med sin soloshow Mästaren & Kim, där han kombinerade musik, storytelling och stand-up.

På debutalbumet Värd en flöjt fick han utlåtandet i musikmagasinet Lira “kan vi härmed utse Kim Persson till flöjternas Zlatan Ibrahimovic”.

 

Sedan har han agerat teatermusikant, dansackompanjatör och spelat i grupper och program som genremässigt spänt över svensk spelmansmusik, arabisk konstmusik, spansk flamenco, tidig musik och visor.

Kim spelar regelbundet med visgruppen Grabbarna från Eken, världsmusiktrion Trio el Gancho och folkflöjttrion Bazooka Sub Trio.

Kim turnerar flitigt och inte sällan i vård och skola för länsmusikstiftelser.

Diskografi

2013 - Blindtest - Blankan
2017 - Trio el Gancho - Trio el Gancho
2018 - Livet extra allt - Okända Djur
2018 - Värd en flöjt - Kim Persson
2019 - Grabbarna från Eken - Grabbarna från Eken
2022 - Grabbarna från Eken tolkar Bellman - Grabbarna från Eken
bottom of page